... ja kaikesta muusta Siperianhuskyihin liittyvästä.

Nopasta on nyt niin paljon ollut kerrottavaa joten ajattelin vuodattaa haskeista välillä.

Meidän lauma on aivan mahtavan ihana! Kaikki sisaruksia, kahdesta eri pentueesta siis. Ja ylpeänä voinen kertoa, että kaikki ovat Mahottoman kennelin kasvatteja! Kiitos Annelle upeista yksilöistä! "Siperianhuskyn alkuperäinen käyttö tarkoitus on ollut vetokoirana toimiminen" jep ja sehän me ollaan ymmärretty ja myös huomattu meidän lauman halu vetää, mutta miksi haski ihmisillä on sellainen kuvitelma usein että haskejen kanssa ei voisi muuta tehdä? Onko pakko reenata vetoa syksyt ja keväät pakon sanelemana? Onko pakko osallistua kisoihin? Meidän vastaus on EI! Monesti meiltä kysellään miksei kisata kun on kerran valjakko? Vastaus: sen takia että niin parsoni kuin haskitkin on meillä perheenjäseninä, lasten kavereina IHMISEN PARHAANA YSTÄVÄNÄ!!!!

1623111.jpg

Kuva: Alina ja haskit

1623116.jpg

Kuva: Alina, Noppa ja Ika

1623139.jpg

Kuva: Aija ja Noppa

Voisi olla niinkin, että meillä olisi neljä haskia, vaikka ei ajettaisi pätkääkään valjakolla... Ei sekään olisi mahdotonta! Onhan se alkuperäinen homma heillä ja jos ne siitä tykkää niin miksi ei mutta voin jopa pienellä kokemuksella sanoa että kaikki haskit eivät halua vetää! "Onko pakko jos ei haluu?" "Ei ole!"

Meidän edesmennyt ihana Repe (Beauceron) oli alkuperältään paimenkoira ja voin kertoa ettei elämänsä aikana päässyt koskaan "oikeesti" paimentamaan ja silti hän oli onnellinen koira!

Meidän Ikaa ovat jotkut ihmetellyt ja myös nauraneet... "Ika muka johdossa, siitä koirasta ei tekemälläkään saa johtaja koiraa!" Ja meillä nimen omaan Ika on PARAS johtaja tällä hetkellä! Tietysti meidän mittapuumme voi olla eri kuin muilla, mutta jos itse olemme koiriimme tyytyväisiä niin siihen eivät muut voi vaikuttaa! Pääasia on se että te kaikki koira ihmiset voinette sanoa olevanne ylpeitä omista koiristanne! Me voidaan ja ollaan ylpeitä siitä!!!!

Meillä pyritään sujuvaan yhteiseloon: kaikki yhdessä!

1623124.jpg

Kuva: Nemo ja Noppa (juuri ennen sitä hetkeä kunnes Nemo sinkosi karkuun kun tajusi olevansa vapaana pihassa... )

1623134.jpg

Kuva: Roki ja Noppa tonkii 

Monet ovat myös miettineet/ihmetelleet kun haski laumamme ei enää kasva... "Niitähän on niin helppo ottaa lisää kun kerran haski on laumakoira ja tarhassa asuva". Niinpä, mutta meilläpäs ei olekaan vaan lauma haskeja, meillä on Ika,Nana,Nemo ja Roki! Kaikki omia yksilöitään ja yksilöinä heidät aiotaan myös pitää! Siihen meillä riittää rahkeet haskien kohdalla ja ainakin tällä hetkellä. Tulevaisuus näyttää mitä tuleman pitää. Nostan hattua ihmisille joilla on 10-30 Siperianhuskyä ja jotka oikeesti pystyvät pitämään jokaisen yksilönä eikä ainoastaan laumana!!! Vau se on hienoa! Meillä rahkeet eivät riitä neljää haskia enempään! Ja näin on erittäin hyvä!

Hauskaa kesää, ottakaa rennosti!

1623143.jpg